Hoe werkt Immohelp?

Als aanvrager kan je eenvoudig een attest aanvragen dat nodig is voor de verkoop of verhuur van een pand. Erkende experts behandelen en verwerken je aanvraag en bezorgen je zo snel mogelijk het nodige attest.

Ben je verkoper? Tijdwinst gegarandeerd

Als vastgoedmakelaar, notaris of particuliere verkoper heb je bepaalde attesten nodig voor de verkoop van onroerend goed. Via je account op ons platform vraag je de gewenste attesten aan. Immohelp zorgt ervoor dat je aanvraag de geschikte deskundigen bereikt. Binnen de 72* uur na plaatsbezoek beschik je over het nodige attest.

Door meerdere deskundigen per aanvraag te contacteren vermijden we lange wachttijden en ben je verzekerd dat het gevraagde attest op tijd geleverd wordt. Dankzij het automatisch facturatie- en betalingssysteem, heb je geen zorgen over deze administratieve taken. Bovendien vind je al jouw reeds ontvangen attesten eenvoudig en gestructureerd terug op het platform. Hoe het werkt? Lees snel verder!

*Voor het afleveren van het asbestattest zijn wij afhankelijk van externe laboratoria en kan de aflevertermijn oplopen.

1. Aanmelden als aanvrager

Meld je aan op ons platform als vastgoedmakelaar, notaris of particuliere verkoper. Is de aanvraag eenmalig? Dan kan je verder als gast.

2. Nieuwe aanvraag

Vul alle gevraagde gegevens van het pand waarvoor je attesten nodig hebt in. Zo kunnen de deskundigen meteen alle nodige informatie terugvinden om het attest correct op te maken.

Lager op deze pagina kun je terugvinden welke attesten we momenteel aanbieden. Door op het icoontje te klikken of in te loggen kun je de nodige attesten aanvragen.
Via de bevestigingsmail duid je minstens drie vrije momenten aan in de nabije toekomst waarop de deskundige ter plaatse kan komen.

Heb je het attest onverwachts toch niet nodig? Dan kan je de afspraak annuleren. Let op: dit kan enkel zolang de deskundige nog niet ter plaatse is geweest.

3. Deskundige gaat ter plaatse

De geschikte deskundigen in de regio worden automatisch aangesproken. Zij kunnen zichzelf de opdracht toe-eigenen en komen ter plaatse op het afgesproken tijdstip.

4. Betalen

De facturatie en betaling verlopen via Immohelp. Per attest betaal je een vaste prijs, waardoor alle kosten gedekt zijn.

5. Attest downloaden

Na betaling kan je het attest eenvoudig downloaden via ons platform. En dat binnen de 72* uur na plaatsbezoek!

Prijzen attesten

EPC-attest

(<250m² bewoonbare oppervlakte)

€200

EPC-attest

(>250m² bewoonbare oppervlakte)

€300

EPC-attest

(Gemeenschappelijke delen)

€125 + €25/entiteit

Elektrische keuring


€200

Keuring stookolietank


€200

Asbestattest


€750

Er worden 6 prijzen weergegeven.

Ben je deskundige? Alle opdrachten op één plek!

Als deskundige maak je attesten op voor verkoop of verhuur van vastgoed. Via je account op Immohelp geef je aan welk soort attest je opmaakt en in welke regio je actief bent. Zo krijg je een overzicht van alle opdrachten die voor jou geschikt zijn. Hierdoor hoef je niet langer op zoek te gaan naar opdrachten, ze worden immers mooi voor jou gestructureerd aangeboden. Vervolgens beslis je zelf welke opdrachten je aanvaardt en gaat daarna ter plaatse bij de klant. Binnen de 72* uur stel je het attest op voor de klant.

Dankzij Immohelp heb je niet alleen een pak minder administratief werk, je breidt ook je klantenbestand enorm uit én je hebt werkzekerheid!

* Deze tijdslimiet is niet van toepassing voor het afleveren van het asbestattest.

1. Aanmelden als deskundige

Log in op het platform van Immohelp en vervolledig je profiel naargelang de regio waarin je attesten wil opmaken.

2. Er wordt een aanvraag geplaatst

Een vastgoedmakelaar, notaris of particuliere verkoper heeft een attest nodig voor verkoop of verhuur van een pand en plaatst een aanvraag op Immohelp. Via een automatische e-mail en via het platform, brengt Immohelp je op de hoogte van de aanvraag.

3. Je aanvaardt de aanvraag

Als deskundige kan je ervoor kiezen om de aanvraag te aanvaarden of te negeren. Om concurrenten in de buurt voor te zijn, handel je best zo snel mogelijk. Aanvaard jij de aanvraag? Dan kan een andere deskundige hier niet langer op reageren. Immohelp vraagt automatisch aan de klant om enkele tijdstippen voor te stellen waarop je langs kan gaan om het attest op te maken.

4. De afspraak wordt gepland

De verkoper of aanbieder van het pand stelt enkele mogelijke data voor om een bezoek in te plannen en jij bevestigt de afspraak. Zowel de klant als de aanvrager ontvangt een bevestiging.

5. Bezoek ter plaatse

Je gaat langs bij de klant en stelt het attest op. Binnen 72* uur na het bezoek moet je het attest opladen op het platform.

* Deze tijdslimiet is niet van toepassing voor het afleveren van het asbestattest.

6. Betaling

Immohelp rekent een vaste prijs aan voor de opmaak van elk attest. We geven de aanvrager een commissie zodat ook zij het interessant vinden om met ons samen te werken. Zo garanderen we een grote instroom aan opdrachten. Daarnaast is het voor elke deskundige voordelig om het attest zo snel mogelijk up te loaden, want hoe sneller je dit doet, hoe meer je eraan verdient!

Er werden 2 tabs aangemaakt.

Hebt u nog steeds vragen?

Bekijk onze veelgestelde vragen

Overtuigd? Schrijf je nu in als aanvrager!

Overtuigd? Schrijf je nu in als aanvrager!