Ben je deskundige? Alle opdrachten op één plek!

Als deskundige maak je attesten op voor verkoop of verhuur van vastgoed. Via je account op Immohelp geef je aan welk soort attest je opmaakt en in welke regio je actief bent. Zo krijg je een overzicht van alle opdrachten die voor jou geschikt zijn. Hierdoor hoef je niet langer op zoek te gaan naar opdrachten, ze worden immers mooi voor jou gestructureerd aangeboden. Vervolgens beslis je zelf welke opdrachten je aanvaardt en gaat daarna ter plaatse bij de klant. Binnen de 72* uur stel je het attest op voor de klant.

Dankzij Immohelp heb je niet alleen een pak minder administratief werk, je breidt ook je klantenbestand enorm uit én je hebt werkzekerheid!

* Deze tijdslimiet is niet van toepassing voor het afleveren van het asbestattest.

1. Aanmelden als deskundige

Log in op het platform van Immohelp en vervolledig je profiel naargelang de regio waarin je attesten wil opmaken.

2. Er wordt een aanvraag geplaatst

Een vastgoedmakelaar, notaris of particuliere verkoper heeft een attest nodig voor verkoop of verhuur van een pand en plaatst een aanvraag op Immohelp. Via een automatische e-mail en via het platform, brengt Immohelp je op de hoogte van de aanvraag.

3. Je aanvaardt de aanvraag

Als deskundige kan je ervoor kiezen om de aanvraag te aanvaarden of te negeren. Om concurrenten in de buurt voor te zijn, handel je best zo snel mogelijk. Aanvaard jij de aanvraag? Dan kan een andere deskundige hier niet langer op reageren. Immohelp vraagt automatisch aan de klant om enkele tijdstippen voor te stellen waarop je langs kan gaan om het attest op te maken.

4. De afspraak wordt gepland

De verkoper of aanbieder van het pand stelt enkele mogelijke data voor om een bezoek in te plannen en jij bevestigt de afspraak. Zowel de klant als de aanvrager ontvangt een bevestiging.

5. Bezoek ter plaatse

Je gaat langs bij de klant en stelt het attest op. Binnen 72* uur na het bezoek moet je het attest opladen op het platform.

* Deze tijdslimiet is niet van toepassing voor het afleveren van het asbestattest.

6. Betaling

Immohelp rekent een vaste prijs aan voor de opmaak van elk attest. We geven de aanvrager een commissie zodat ook zij het interessant vinden om met ons samen te werken. Zo garanderen we een grote instroom aan opdrachten. Daarnaast is het voor elke deskundige voordelig om het attest zo snel mogelijk up te loaden, want hoe sneller je dit doet, hoe meer je eraan verdient!